Verslag HVV Hengelo 1 - VV Bentelo 1
  • Door Thijs Nijland
  • Tags Bentelo 1
  • Geplaats op donderdag 28 maart 2024

Zondag 24 maart stond de kraker tussen Bentelo en Hengelo op het programma. Deze 2 clubs zijn de afgelopen seizoenen vaker rivalen van elkaar geweest en hebben vorig seizoen tot de laatste speeldag om het kampioenschap gespeeld. Welke uiteindelijk behaald werd door Bentelo.

Op een regenachtige dag werd er om 14:00 afgetrapt op een redelijk veld wat naarmate de wedstrijd wel steeds slechter werd dankzij het weer. Bentelo begon goed aan de wedstrijd en wist eigenlijk de gehele eerste helft goed te voetballen en de bal snel weer terug te veroveren. Het ontbrak alleen telkens aan de juiste eindpass om tot echte kansen te komen. De ruststand was daarmee ook 0-0.

De tweede helft wist Bentelo dat het zwaarder ging worden, het veld werd slechter en met de wind tegen wist de keeper van de tegenstander ongeveer in de 16 van Bentelo te komen met een lange bal. Dit werd dan ook de speelstijl van Hengelo, alle ballen hoog richting de 16 van Bentelo. Hieruit wist Hengelo aan het begin van de 2e helft een aantal keer gevaarlijk te worden. Maar Bentelo pakte dit na 10 minuten goed op en stond goed. Voetballend kwamen ze er dan ook een aantal keer goed door. In de 70 minuut wist Bentelo uit een snelle vrije trap Brent Schutte te bereiken die de bal vervolgens uit de draai het doel in werkte. 0-1 Bentelo Brent Schutte. Hengelo zette daarna alles op de aanval en bracht nog enkele aanvallers, maar echte kansen werden er niet meer gecreëerd. Wel had Bentelo de wedstrijd eerder kunnen beslissen via enkele counters, maar gescoord werd er niet meer.